Cum funcționează și de ce este util un solar de grădină?

 

Solarul de grădină cu structura și proprietățile sale, este un spațiu cu adevărat excepțional în care este creat un climat ideal. În plus, frunzele și tulpinile plantelor sunt protejate de condițiile meteo nefavorabile, precipitații puternice și, desigur frig. Având astfel grijă de plantele tale, reduci riscul de boli fungice care le pot ataca. Faci economie de bani și în plus te vei bucura de produse și cultură mai devreme și mult mai lung.

Pe Foxigy, cu siguranță vei alege din oferta de solare de grădină și în același timp nu trebuie să îți faci griji că folia se deteriorează în câțiva ani. Foliile nostre sunt multistrat și armate cu plasă care le mărește durabilitatea. Dar dacă se uzează sau deteriorează, la noi poți cumpăra oricând una nouă.

Seră sau solar?

Dacă încă mai eziți cu privire la ce tip de construcție sau dimensiune să alegi, haide să aruncăm o privire asupra beneficiilor pe care le oferă solarul.

                          • comparativ cu sera este mai ieftin
                          • poate fi ușor mutat acolo unde ai nevoie
                          • construcția acestuia îți ia numai câteva minute
                          • nu există riscul de rănire sau tăiere cu sticlă
                          • nu trebuie să ocupe loc în grădină tot anul
                          • poți alege din mai multe dimensiuni

Ce să sădești într-un solar de grădină?

Roșiile sunt mai bine de plantat imediat la intrare. Nu sunt pretențioase și le place mediul mai rece. Pe de altă parte castraveților le place căldura dar au nevoie și de o ventilație adecvată. Nu trebuie să le plantăm prea aproape, ca să poată „respira” bine. Dacă te îngrijești de plante în mod corespunzător, toți vecinii îți vor invidia cultura. Prin urmare, nu uita să te împarți cu roadele muncii tale.

Unde să așezi solarul?

Construcția solarului este simplă și ușor de transportat, dar în același timp puternică și durabilă, ceea ce este asigurat de conductele galvanizate. Singurul dezavantaj este că, în cazul unui vânt prea puternic, folia sau structura acestuia ar putea fi deteriorată. De aceea atunci când planifici un solar în grădină, așează-l într-un loc ferit de vânt. În plus, dacă alegi un loc lângă o clădire sau peretele casei, vei ajuta solarul să stocheze mai bine căldura pentru plante.