Cumpărați primul dvs grătar? Sunt multe de luat în considerare: cărbune sau gaz, mai mare sau mai mic?

Grătare pe gaz vs. grătare cu cărbune

Deși există mai multe stiluri de grătar, alegerea unui grătar este în esență o chestiune de gaz sau cărbune. Ambele vă pot oferi rezultate excelente.

Grătarul cu cărbune

În cazul acestor grătare, aprindeți focul cu cărbune (de exemplu, bricheți). Aveți nevoie de o sursă de cărbune pentru a lucra cu un grătar de genul acesta, așa că dacă nu o aveți, grătarul grătarul a luat sfârșit. 

Cu toate acestea, fumul de cărbune vă infuzează mâncarea cu aroma irezistibilă a gătitului în curte. Aroma nu este la fel de evidentă la alimentele preparate repede, cum ar fi pieptul de pui și burgerii, dar dacă prăjiți carnea suficient de lung pe foc încet, veți obține note minunate de afumat și lemn, pe carne.

Atunci când pregătiți carnea pe un grătar pe cărbuni, folosiți orificii de ventilație pentru a regla temperatura și amortizoare pentru a controla admisia de aer, care fie mărește, fie scade flacăra.

Avantajele grătarului pe cărbuni:

  • De obicei acestea sunt mai ieftine decît grătarele pe gaz
  • Creează alimente mai gustoase datorită fumului

Dezavantajele grătarului pe cărbuni:

  • Este mai greu de controlat temperatura
  • Trebuie să aveți la îndemână bricheți, sau cărbune
  • Cenușa este mai greu de curățat
  • Timpul de pregătire a focului (încălzirea corectă durează aproximativ 30 de minute)

Grătarul pe gaz

Grătarele pe gaz sunt convenabile și folosesc butelii de propan, care asigură un grătar lung și fără probleme.

Spre deosebire de grătarele cu cărbune, grătarele pe gaz se încălzesc rapid. Le aprindeți și, în funcție de ceea ce aveți nevoie pentru grătar, sunt adesea gata să funcționeze în mai puțin de 10 minute.

SFAT: Încercați grătatele noastre de grădină cu aragaz.

Dacă doriți confort și posibilitatea de a face grătar imediat, gazul este alegerea potrivită.

De asemenea, puteți controla temperatura prin simpla rotire a butonului. Și, deoarece majoritatea grătarelor pe gaz au mai multe arzătoare, puteți crea fără efort zone distincte ale grătarului unde există un loc mai fierbinte și un loc mai rece - la îndemână atunci când gătiți mai multe tipuri de alimente.

Deoarece nu arde cărbune, nu există fum. Mâncarea la grătar este lipsită de gustul de „tabără”.

Avantajele grătarului pe gaz:

  • Control simplu al temperaturii cu ajutorul butoanelor
  • mai mult loc pentru diferite zone de temperatură

Dezavantajele grătarului pe gaz:

  • Mâncarea nu are gust afumat
  • În general sunt mai scumpe decât grătarele pe cărbuni