Fiecare femeie tânjește după unghii frumos îngrijite. E greu să te programezi la manichiurista ta? Vrei să economisești bani pe servicii scumpe oferite de profesioniști? Unghii ca de la salon îți poți face și acasă. Indiferent dacă preferi unghii cu gel, acril sau preferi oje semipermanente, shellac sau unghii naturale, în consilierul nostru bestent de astăzi îți oferim sugestii despre cum să îți faceți o manichiură perfectă în confortul casei tale.

ako_si_urobit_gelove_nechty(1)

Lac vs. gel

O manichiură frumoasă poate fi obținută și prin simpla vopsire a unghiilor cu lac. Avantajul este că îți poți schimba designul unghiilor chiar și în fiecare zi. Dezavantajul este rezistența scurtă - lacul se desprinde repede de pe unghii, mai ales dacă nu ai avut suficient timp sau condiții pentru ca lacul să se întărească perfect. 

Pentru a te putea bucura de unghii frumoase cât mai mult timp astfel încât manichiura ta să nu fie distrusă doar la simpla privire a vaselor nespălate, există o soluție – construcția cu gel - rezistă mai mult.

ako_si_urobit_gelove_nechty(8)

Sugestie:

Poți aplica gelul sau oja semipermanentă pe unghiile tale naturale ca un lac clasic. Lungimea și forma unghiilor depind doar de gustul personal. Această metodă va fi apreciată în special de acele femei care au unghii fragile dar și de acelea care preferă naturalețea și nu vor să își lipească unghii artificiale.

 

De ce vei avea nevoie?

Pentru a crea unghii de gel frumoase ca de la salonul de manichiură, vei avea nevoie de câteva lucruri de bază fără de care nu vei avea succes:

- un fișier sau un polizor de unghii

- șabloane sau tipsuri - dacă vrei să îți prelungești unghiile naturale

- adeziv pentru tipsuri - în cazul în care folosești unghii artificiale

- primer - bază

- Gel UV / ojă semipermanentă / acril / polygel - ce fel de construcție vei alege depinde numai de tine.

- pensulă pentru gel

- degresant pentru gel

- Lampă UV / LED (lampă duală)

bruska_a_odsavacka_na_nechty ako_si_urobit_gelove_nechty(14)

Sugestie:

Dacă folosești un polizor de unghii, îți recomandăm să îți faci rost și de un aspirator de praf. Poate fi folosit nu numai în saloanele profesionale, ci și acasă, dacă intenționezi să îți extinzi hobby-ul de a face unghii artificiale și la alte persoane.

 

Care este procedura?

Procedura de realizare a unghiilor artificiale diferă în funcție de materialul pe care îl vei folosi (Gel UV, ojă semipermanentă, polygel, acril). Cu toate acestea, în general, procedura de bază este destul de simplă:

  1. Șlefuiește unghia naturală până la forma dorită, nu uita să mătuiești suprafața unghiei - pe unghiile astfel degresate gelul va rezista mai mult
  2. îndepărtează praful rezidual după șlefuire
  3. împinge cuticula
  4. aplică primer
  5. după care aplică gelul în strat subțire
  6. lasă-l să se întărească în lampă
  7. aplică un al doilea strat de gel și lasă-l și pe acesta să se întărească în lampă (în această fază poți aplica decorațiuni, sclipici sau geluri colorate)
  8. îndepărtează dispersia lipicioasă cu un degresant
  9. aplică gelul lucios la final

typy_nechtov

Sugestii de decorare a unghiilor

Dacă nu îndrăznești să desenezi modele și ornamente dificile, avem pentru tine câteva sugestii pentru decorarea simplă a unghiilor pe care le poți stăpâni cu ușurință!  Nu trebuie să fii „profesionistă”. Frumusețea este în simplitate și acest lucru se aplică și la tendințele din acest an

 

Babyboomer 

babyboomer(3) babyboomer(1)

 Sursa: Pinterest

 

Unghii Ombré

- la această decorare, tot ce vei avea nevoie este un burete cosmetic, pe care aplici 2 culori după propria alegere și manichiura frumoasă este pe lume.

ombre_nechty(2) obre_nechty-postup

Sursa: Pinterest

 

Unghii metalice

- pentru decorare vei avea nevoie de pulbere de aurora sau pulbere holografică, pe care o vei șlefui pur și simplu în faza finală a manichiurii

metalicke_nechty(1) metalicke_nechty(5)

Sursa: Pinterest

 

Tendința 2020 - fiecare culoare diferită

- în acest caz nu este vorba de o decorare. Hitul acestui an a câștigat însă inima multor femei. Alege culorile care îți plac cel mai mult și combină-le sau alege diferite nuanțe de aceeași culoare. Simplu și atât de „șic”.

farebne_nechty(6) farebne_nechty(2) farebne_nechty(3)

Sursa: Pinterest


Dacă nu reușești din prima, nu dispera. Nimeni nu a căzut din cer gata învățat. Ajunge puțină practică și răbdare.