Solariile din folie, sunt o versiune mai accesibilă a serelor. Nu ocupă mult spațiu și pot crea pentru legume, fructe și alte plante condițiile lor termice preferate, umiditate și alți parametri care sunt importanți pentru creșterea plantelor. Printre altele, le vor proteja și de dăunători și de fluctuațiile de temperatură.

Solariile le oferă plantelor un mediu în care vor prospera perfect.

Avantajele solarului de grădină

Printre cele mai mari plusuri ale solarului cu folie se numără prețul favorabil, caracterul practic, materialul de înaltă calitate, durabilitatea lungă, este potrivit și pentru un număr mare de plante și, dacă este necesar, îl puteți muta cu ușurință.

Totuși, în comparație cu o seră are proprietăți izolante mai slabe.

Cum să alegeți un solar?

Atunci când alegeți un solar cu folie, gândiți-vă în primul rând la:

  • dimensiune,
  • folie,
  • aerisire,
  • accesorii,
  • construcție.

Dimensiunea solarului

Dimensiunea solarului o alegeți în funcție de dimensiunea grădinii – a spațiului în care doriți să-l amplasați  și a tot ceea ce doriți să plantați în interiorul acestuia.

Un solar obișnuit are aproximativ 6 - 7 m2. Dacă căutați un solar mai mare, orientați-vă către un solar cu lungimea de 10 m.

Construcția solarului

Materialul din care solarul este realizat, definește calitatea și durabilitatea sa. Structura trebuie să fie rezistentă nu doar la ploaie, ci și la vânt puternic.

Solariile sunt fabricate din:

  • aluminiu – este materialul care se folosește cel mai des, este durabil, ușor și ușor de modelat - este unul dintre cele mai potrivite materiale;
  • oțel – este cel mai durabil, puternic, robust, iar solarul care este realizat din oțel va rezista câțiva ani fără probleme;
  • plastic – este rezistent la apă, dar nu la fel de durabil ca aluminiul.

Tipul foliei

Folia este unul dintre cele mai importante elemente ale solarului. Este important ca aceasta să reziste mai mult decât un sezon. Foliile nu se disting doar prin material, ci și prin culoare.

Care este cel mai bun tip de folie? Cele  mai des întâlnite materiale, din care se produc aceste folii sunt:

  • folie laminată – este unul dintre materialele de cea mai înaltă calitate, oferă rezistență ridicată, transmite lumină și poate fi folosit și pentru baia de aburi;
  • folia de seră – este folosită mai mult pentru acoperirea serelor, dar oamenii o folosesc și pentru solarii - este foarte rezistentă și se definește prin durata de viață lungă;
  • agrofolie – utilizată doar pentru solarii, este stabilă la UV și durata de viață depinde de calitatea sa.

Aerisirea solarului

Un solar de înaltă calitate ar trebui să aibă ferestre sau alt sistem care să permită plantelor să respire.

Dacă solarul nu este ventilat, veți întâlni mucegai sau supraîncălzire, ceea ce va cauza probleme în lunile de vară.

Informații rapide + Cadou
Solar grădină - mini seră 120x62x60cmSolar grădină - mini seră 120x62x60cm

Solar grădină - mini seră 120x62x60cm

Disponibil
104,40 Lei
87,73 Lei fără TVA
Solar grădină - mini seră, cu dimensiuni 120x62x60 cm. Construcția din oțel și folia din PE multistrat cu bandă PP asigură stabilitate și…

Cum plantăm roșiile

Cum plantăm roșiile

Cultivați o bombă de vitamine acasă și bucurați-vă de gustul minunat al roșiilor de casă.


Cum construiești un solar în grădină?

Cum construiești un solar în grădină?

Ești pasionat de grădinărit? Dacă răspunsul este da,  în acest caz, cu siguranță te-ai confruntat cu întrebarea dacă e mai bine să construiești o seră sau, mai degrabă, un solar.


Cum să plantezi căpșuni

Cum să plantezi căpșuni

Pline de antioxidanți, îndrăgite pentru aroma lor tipică și gustul lor. Căpșunile urcă destul de sus în clasamentul fructelor și vă puteți bucura de fructe de calitate în grădinile dvs.  Când este momentul optim pentru plantat și cum să cultivi acest fruct sănătos?


Cum se plantează gulia

Cum se plantează gulia

Este sănătoasă, cu puține calorii și va condimenta nu numai supele de casă, ci și bucătăria rece. Mulțumită sfaturilor practice, o poți cultiva fără prea mult efort în propria grădină. Cum să obții gulii care „au suc”, când să plantezi și la ce ar trebui să fii atent, în ghidul de astăzi.


Cum să plantezi usturoi: metode și sfaturi utile

Cum să plantezi usturoi: metode și sfaturi utile

Dacă ești pasionat de grădinărit sau doar îți dorești să îți îmbogățești meniul cu arome intense și beneficii pentru sănătate, ai ajuns în locul potrivit. Usturoiul este o legumă care nu necesită cunoștințe complexe pentru plantare, acesta dezvoltându-se perfect în grădină. Cultivarea usturoiului este o activitate plină de satisfacții, iar în acest ghid, vei descoperi pașii esențiali pentru a planta, îngriji și recolta usturoiul în propria grădină. Indiferent dacă ești începător sau ai experiență în grădinărit, vei găsi sfaturi și trucuri utile care te vor ajuta să obții o recoltă bogată și sănătoasă. Așadar, pregătește-ți uneltele!


Cum să plantezi ridichi: ghid pentru cultivarea și îngrijirea acestora

Cum să plantezi ridichi: ghid pentru cultivarea și îngrijirea acestora

Ridichea este o legumă rădăcinoasă aparținând familiei Brassicaceae și face parte din multe rețete de salate tipice Europei, deși acum este cultivată în toate părțile lumii. Cu un gust ușor înțepător, suculentă și dulce, această legumă este o sursă excelentă de acid folic, fibre, potasiu, mangan, calciu și magneziu. Plantarea ridichilor este o alegere ideală chiar și pentru grădinarii fără experiență. Poți crește cu ușurință ridichi, fără prea multe dificultăți, în propria grădină sau în solar, dacă vei ține cont de sfaturile noastre!


Cum să cultivi sfecla roșie: sfaturi și recomandări pentru a avea o recoltă bogată

Cum să cultivi sfecla roșie: sfaturi și recomandări pentru a avea o recoltă bogată

Sfecla roșie este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți, contribuind la îmbunătățirea sănătății generale și susținând un stil de viață sănătos. Te-ai gândit să cultivi această legumă chiar în propria grădină? În acest articol îți vom oferi sfaturi și recomandări practice pentru a obține o recoltă bogată și sănătoasă în propria grădină. Deși poate părea o sarcină simplă la prima vedere, cultivarea sfeclei necesită o planificare atentă, o pregătire adecvată a solului și îngrijire constantă pe parcursul întregului sezon de creștere.


Cum plantăm salata?

Cum plantăm salata?

Salata verde este planta perfectă pentru plantare în solar de grădină al Dvs. Acestei plante cu frunze verzi îi place un mediu răcoros. Prin urmare nu este nevoie să încălziți solarul/seară la fel de mult ca pentru alte plante. Această legumă, potrivită pentru mediile mai reci, crește în diverse forme și vă oferă nutrienți în timpul sezonului. Salata verde este bogată în acid folic, mangan vitaminele A, C, K și fibre. Este folosită ca parte a multor salate, deși bucătarii din întreaga lume o folosesc și la supe, wrapuri și sandvișuri. Sfaturi pentru începătorii de cultivare în solar pot fi găsite aici. Să aruncăm o privire cum puteți crește salata verde în solar!


Cultivarea plantelor în solar

Cultivarea plantelor în solar

V-ați ales deja solarul sau sera? În caz contrar, următoarele linkuri vă vor oferi o mulțime de sfaturi utile pentru a alege produsul potrivit pentru dumneavoastră.